preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 4. 2012.

Ukupno: 529865
Ovaj mjesec: 3774
Ovaj tjedan: 1361
Danas: 12
Vijesti

12. Tjedan cjeloživotnog učenja

Od 2. do 4. listopada 2018. godine u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica povodom promocije 12. tjedna cjeloživotnog učenja događale su se razne radionice u okviru obrazovanja odraslih.  Prva radionica „Prva pomoć“ održana je 2. listopada 2018. godine za ciljanu skupinu nastavnika srednje škole. Radionicu je održala doktorica Sanja Kos, dugogodišnja djelatnica velikogoričke Hitne pomoći. Nizom savjeta doktorica je educirala nastavnike kako pružiti prvu pomoć u čitavom nizu situacija u kojima se mogu zateći na radnom mjestu, ali i u svakodnevnom životu. Bio je tu i praktičnih primjera imobilizacija i raznih zahvata koji spašavaju život. Uglavnom doktorica je svoje ne malo profesionalno iskustvo s lakoćom prenijela na vrlo zainteresirane nastavnike, ali i učenike koji su sa zanimanjem sudjelovali u radionici.

Fotografije...Prva pomoć...One stroke....Google disk....


Druga radionica ukrašavanje noktije “One move” odnosno “One stroke” tehnikom izvedena je 4. listopada u pedikerskom salonu pod stručnim vodstvom stučne učiteljice Nikolete Kraševac Bilandžija. Radionica je izvedena iz područja pedikure za desetak polaznika, ciljanu skupinu obrtnika i nastavnika. Tema je bila vrlo zanimljiva profesionalnim pedikerkama ali i nastavnicama stručnih predmeta iz područja osobnih usluga. 
Treća radionica je izvedena u informatičkom kabinetu po nazivom „Rad u oblaku – Google disk“, izvođači radionice su nastavnici u Srednjoj strukovnoj školi Nikica Repač, prof., Borislav Lučić, ing., Matija Galeković, ing. elektrotehnike i Zoran Lovrić, dipl. ing. stroj. , uz ne malu tehničku podršku koja je bila potrebna da se održi ova edukacija nastavnici stručno – teorijskih predmeta iz područja elektrotehnike, računalstva  i strojarstva:  Nikica Repač, prof., Borislav Lučić, ing., Matija Galeković, dipl. ing. i Zoran Lovrić, dipl. ing. , Mladen Zrno, prof., Miroslav Antolčić, dipl. ing.  
Okupilo se dvadesetak nastavnika raznih smjerova i zanimanja, te su proširili svoja saznanja o uporabi podataka u „oblaku“, uz korištenje svima dostupnog alata Google diska, koji omogućava pristup podacima. Od kad je umrežen svaki kutak naše škole, što znači da u svakoj učionici, kabinetu i praktikumu imamo dostupan internet u žičnom ili wi-fi, dostupni su nam naši podaci putem spomenutog alata. Gubi se potreba „nošenja“ papirnatih materijala i sve nam je dostupno putem interneta. Naravno, dijeljenje podataka tkz. „share“ je sad moguće provoditi svugdje kad se za to pojavi potreba što uvelike smanjuje opterećenje na lokalnoj mreži.
Sva predavanja i radionice su bile izuzetno zanimljive i primjenjive u svakodnevnom životu ali i u našem profesionalnom radu, koje je pomno izabrala voditeljica obrazovanja Jadranka Bakula dipl. ing.  Velika posjećenost i interes nastavnika to dokazuje. Svake godine se povećava broj radionica, ali i interes nastavnika i obrtnika za njih. Srednja strukovna škola time postaje prepoznatljiv brend u redovnom sustavu obrazovanja ali i obrazovanju odraslih. 

Fotografije...Prva pomoć...One stroke....Google disk....

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nikica Repač   datum: 10. 10. 2018.

Tražilica

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Službeno

Obrtništvo

Raspored sati
 • 9.tjedan
 • 10.tjedan
 • 11.tjedan
 • 12.tjedan
 • 13.tjedan
 • 14.tjedan
 • 15.tjedan
 • 16.tjedan
 • 17.tjedan

Dokumenti


 
Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONA.docx


Zakoni

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju